MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Tych produktów również nie powinno się poddawać kolejnemu...
fot. Amarita/gettyimages

Tych rzeczy nie odgrzewaj – grozi to zatruciem pokarmowym. Zobacz, które potrawy najlepiej jeść od razu po ugotowaniu lub na zimno

Jajka

Tych produktów również nie powinno się poddawać kolejnemu ogrzewaniu, ponieważ tracą swój smak, a ich wartość odżywcza znacząco spada.

Dodatkowo ponowne podgrzewanie sprawia, że jajka stają się trudniejsze do strawienia. Warto również wspomnieć, że nieprawidłowo przygotowanie potrawy z jajek stwarzają ryzyko zakażenia bakterią Salmonella, która może wywołać ból brzucha, biegunkę oraz silne skurcze jelit.

Zobacz również

Pchli targ w Toruniu. Tłumy wróciły na parking przy Grudziądzkiej

Pchli targ w Toruniu. Tłumy wróciły na parking przy Grudziądzkiej

Są już wyniki wyborów do Parlamentu Europejskiego. Opolskie będzie mieć europosła

Są już wyniki wyborów do Parlamentu Europejskiego. Opolskie będzie mieć europosła

Polecamy

Niemen kontra Niemen. To była trudna relacja córki z ojcem. Jak wyglądała?

Niemen kontra Niemen. To była trudna relacja córki z ojcem. Jak wyglądała?

Czy mrożony chleb jest zdrowy? Odpowiedź może cię zaskoczyć

Czy mrożony chleb jest zdrowy? Odpowiedź może cię zaskoczyć

Najlepsze kąpieliska w Polsce wybrane! Te miejsca zdobyły Błękitną Flagę

Najlepsze kąpieliska w Polsce wybrane! Te miejsca zdobyły Błękitną Flagę